ENDIIVI

Endivia

Cichorium endivia latifolium

Yli 2000 vuotta sitten egyptiläiset tunsivat jo endiivin. Lehdet joko kähäriä tai sileitä, käytetään myös nimeä frise- ja escarolsalaatti. Maultaan hieman kitkeriä sisältämänsä intybiinin ansiosta. Soveltuu erinomaisesti salaattisekoituksiin.

Viihtyy tavallisessa, ravinnetilaltaan hyvässä puutarhamaassa (pH 6,5-7,5). On herkkä liialliselle kuivuudelle ja toisaalta märkyydelle. Herkkä myös magnesiumin puutteelle, mikä ilmenee vanhempien lehtien laitojen kellastumisena. Esikasvatus aikaisen sadon saamiseksi (kasvatetaan 3-4 viikon ikäisiksi) tai kylvö kasvupaikalleen maan lämmettyä. Itää 20-22 asteessa 8-10vrk:ssa. Yölämpötila ei saisi olla alle 16 asteen. Kannattaa käyttää kasvuharsoa. Kastelusta huolehditaan. Karvaan maun vähentämiseksi lehtiä voi valkaista pari viikkoa ennen sadonkorjuuta pitämällä niitä pimennossa esim. ruukun alla.

Valitse näistä:


Endiivi ’DIVA’ 1274

Aikainen, satoisa pystykasvuinen lajike. Muodostaa erittäin tiheitä, suuria, kompakteja päitä, näin valkaisee itse itsensä. Hyvänmakuiset, rapeat lehdet.

Biodynaaminen siemen

2,90

Annos noin 1 g