Suippokaali

Spetskål

Brassica oleracea Capitata-ryhmä

Valkokaalin aikainen muoto. Kapeat, korkeat lehdet päättyvät suippoon kärkeen ja muodostavat teräväkärkisen, kartiomaisen kerän. Maku hieno, makeahko. Lehden rakenne pehmeä ja rapea. Säilyy hieman paremmin kuin varhaiskaali. 1 g = n. 250–350 siementä.

Viljellään kuten keräkaalia. Esikasvatus maaliskuun puolivälistä huhtikuun alkuun. Itää 15–20 asteessa 8–14 vrk:ssa, Istutetaan avomaalle maan lämmettyä 60×60 cm:n välein. Kastellaan runsaasti. Helppohoitoinen.

Kun kerät alkavat muotoutua, ovat ne valmiita korjattaviksi.

Maku mieto. Sopii käytettäväksi sellaisenaan salaateissa tai tavallisen kaalin tavoin esim. kääryleinä.

Valitse näistä:


Suippokaali ’EERSTELING’ 1104

Kartiomainen, lyhytkantainen ja nopeakasvuinen avomaalle tai varhaisviljelyyn muovihuoneeseen. Pää kiinteä, kompakti, päästä pyöristynyt. Kasvaa 800-1000 grammaiseksi. Lehdet vaaleanvihreät ja pehmeät. Hyvä ja makea kaalinmaku.

Biodynaaminen siemen

2,90

Annos noin 0,5 g

16 varastossa

’KALIBOS RED’ 11501

Kartiomainen ja teräkärkinen, kerä löysähkö. Kauniin purppurainen väri. Mieto maku. Kestää lyhytaikaista varastointia, mutta parhaimmillaan tuorekäytössä. Herkullinen! Valmistuu noin 74 vuorokaudessa.

2,40

Annos noin 0,5 g
’KALIBOS’ 1150

Kerä löysähkö, muodoltaan kartiomainen ja teräkärkinen, vihreän kerän yläosa punertaa. Hienovaraisen mieto maku. Kestää lyhytaikaista varastointia, mutta parhaimmillaan tuorekäytössä. Herkullinen!

2,40

Annos noin 0,5 g

Varasto loppu