SALAATTISIKURI

Bladcicoria

Cichorium intybus var. foliosum

Sikurin toinen viljelymuoto on salaattisikuri, jonka lehtiä käytetään salaatin tapaan. Toiselta nimeltään radicchio, punasikuri. Ruotsissa kutsutaan nimellä ’rosensallat’. Varsinkin Italiassa ja Ranskassa salaattisikurin suosio on suuri. Sisältää runsaasti kalsiumia ja rautaa sekä antioksidantteja.

Viljely: Viihtyy ravinteikkaassa, kuohkeassa maassa, pH noin 7,0. Kylvetään maan lämmettyä.
Harvennetaan 15cm välein. Käyttö: Lehtiä voi käyttää salaatissa. Maku muistuttaa voikukan makua. Juuret nostetaan syyskuussa kylmään kellariin ja hyödetään talvella
salaatiksi. Juuria voi käyttää myös kahvin korvikkeena.

Valitse näistä:


Punasikuri ’Red Verona Early’ 1185

Voimakkaan punalehtinen, ovaalikeräinen lajike, jolla valkeat ja mehukkaan rapsakat ruodit.

2,90

Annos noin 0,5 g
’PALLA ROSSA’ 1184

Vanha italialainen lajike. Erittäin nopeakasvuinen. Ei saa kylvää kylmään maahan, vaikka kestää hallaa syksyllä. Muodostaa löyhän, ison kerän. Lehdet punavalkokirjavat. Antaa väriä ja pirteää makua salaattiin!

Luomusiemen
Salaattisikuri

2,40

Annos noin 1 g

Varasto loppu

’BRÜSSELS WITLOOF’ 1296

Erittäin tunnettu ja arvostettu belgialainen salaattisikuri talvihyötöön. Viljelty jo 1879–luvulta lähtien.

 

2,40

Annos noin 1 g

Varasto loppu