Bokashi rouhe 600 g, kuiva 7664

Bokashikompostoinnissa käytettävä rouhe sisältää hyödyllisiä mikro-organismeja:  maitohappobakteereja, hiivoja ja fotosynteesiä edistäviä alkubakteereja.  Menetelmä on kehitetty Japanissa jo 1980-luvulla.

Tee näin: Biojäte laitetaan ämpäriin pilkottuna pieniin paloihin.Tiivistä biojäte mahdollisimman hyvin ja laita kansi tiukasti kiinni. Tarkista nesteen määrä, valuta joka 2-3 päivä. Täytä ämpäriä kunnes se on aivan täysi. Anna ämpärin fermentoitua edelleen, kansi tiiviisti suljettuna,  huoneenlämmössä 2 viikkoa. Valuta mahdollinen neste joka toinen päivä. Suotonesteen voi käyttää lannoitteena. Aloita suotoveden käyttö lannoitteena varovasti, esim sisäkasveille 1 tl yhteen litraan vettä, suhde 1:100.

Rouhetta sirotellaan noin 1 rkl (10-20 g)  keittiöjätelitraa kohti, hiukan enemmän, mikäli jäte on hyvin proteiinipitoista.

Bokashi-rouhe
1. Aktivoi fermentoitumisprosessin Bokashi-kompostorissa
2. Edistää orgaanisen materiaalin kompostoitumista ulkokompostorissa
3. Vahvistaa ja edistää kasvua (sekoita kasvualustaan noin kaksi viikkoa ennen kylvöä tai istutusta)
4. Auttaa eliminoimaan hajuja

Valmistaja: Multikraft, Itävalta

12,00

1 kpl

20 varastossa