Kasvitieteelliset tulppaanit

Tulipa

Kasvitieteelliset tulppaanit ovat kaikkein kestävimpiä ja kasvupaikkavaatimuksiltaan vaatimattomimpia kuin jalostetut tulppaanit.

Istutuspaikaksi valitaan aurinkoinen, vettä läpäisevä harva nurmikko tai mahdollisesti kivikkoinen paikka. Istutus tulisi tehdä siten, että vaikutelma olisi mahdollisimman luonnonmukainen, kuin itse luonto olisi ne sinne istuttanut. Tällaisen luonnollisen vaikutelman saa, kun heittää kourallisen sipuleita pienelle alueelle ja istuttaa sipulin putoamiskohtaan. Heinien kanssa kilpailua ne eivät kuitenkaan voita. Kukinta-aika huhti-toukokuu.

Valitse näistä:


Parvitulppaani 25 kpl 5001

Kotoisin Aasian keskiosista. Kasvaa siellä kivisillä vuorten rinteillä. Kukinta-aika huhti-toukokuu. Korkeus 10-15cm. Kukat kaksivärisiä: keltainen yleisvaikutelma, mutta terälehtien kärjissä on vaihtelevan kokoinen valkoinen alue. Ulkopinta on aavistuksen verran vihertävää, joskus violetin vivahteista ruskeaa. Lehdet ovat kiiltävän vihreitä (3-7 kpl), tasasoukkia ja pari senttiä leveitä. Ohuessa varressa nuput ovat pystyasennossa, avautuessaan kukat (4-6 kpl) ovat täysin auenneina 4-6 cm levyisiä. Pilvisellä säällä ja illalla kukat ovat sulkeutuneita.

Pienet sipulit istutetaan aurinkoiseen kasvupaikkaan, vettä läpäisevään maahan 15 cm:n syvyyteen 8-10 cm:n välein. Annetaan kasvurauha. Viihtyessään leviää hyvin. Laji tuli markkinoille 1905.

 

 

4,80€

1 pakkaus

9 varastossa

Tähtitulppaani ’Little Beauty’ 15 kpl 5002

Kotoisin Turkin lounais- ja Iranin pohjoisosista. Siellä se kasvaa kivisillä vuorenrinteillä. Se on yksi aikaisimmista tulppaaneista, kukinta-aika huhtikuussa. Laji on siro kääpiötulppaani, korkeus n. 10-15cm.

Kukat ovat suuret ja väriltään ruusunpunaiset. Tähtimäinen keskusta on keltainen, sitä koristavat tumman violetit heteet. Varsi on ohut, harmahtavan vihreät lehdet ovat ohuet (2-5kpl). Kukkia on yksi kussakin varressa. Pienet sipulit istutetaan syys-lokakuussa vähintään 15cm:n syvyyteen ja noin 10cm välein aurinkoiseen, vettä läpäisevään paikkaan. Talvehtimisen varmistamiseksi varsinkin lumettomana talvena kasvusto on hyvä suojata esimerkiksi kuivilla lehdillä tai oljilla maan jäädyttyä.

Lisääntyy myös siemenistä.

Sipulin koko 7/8. Tuottaja De Ree.

5,50€

1 pakkaus