Tarhasalkoruusu

Stockros

Alcea rosea

(I-V). Vanha koriste- ja hyötykasvi. Kukintaaika kesä-elokuu. 1g = n. 100 siementä.

Aurinkoinen, ei kuitenkaan paahteinen, lämmin ja ravinteikas multamaa (pH 5,8-7,2). Kylvö touko-kesäkuussa. Itää parissa viikossa 20  asteessa.  Istutus  lopulliselle  paikalle  elokuussa. Taimiväli 60cm. Kuivina aikoina kasteltava. Jos kukkavarsi katkaistaan heti kukinnan jälkeen, voi kukkia seuraavanakin vuonna.

 Nuppuja ja nuoria lehtiä voi lisätä salaattiin. Kukista haudutettua teetä on käytetty suun ja nielun tulehduksiin sekä maha- ja suolistovaivoihin. Mesikasvi! Käytetään myös värjäyskasvina.

Valitse näistä:


Tarhasalkoruusu ’Nigra’ 3724

Alcea rosea. var. nigra

Yksinkertaiset, joskus puolikerrannaiset kukat mustanruskeat. Korkeus n. 150cm. Kukkien lääkearvo suurempi kuin vaaleilla lajikkeilla. Komea, huomiota herättävä!

2,90

Annos noin 0, 5 g
’FICIFOLIA MIXED’ 3706

Tarhasalkoruusu, joka on kotoisin Siperiasta. Ihana värisekoitus suurista ja yksinkertaisista punaisen ja kellertävän eri sävyisistä kukista. Lehdet muistuttavat viikunan lehteä. Korkeus n. 150 cm. Kaunis ryhmäkasvi. Annalassa talvehtinut erinomaisesti.

1 g = n. 100 siementä

2,40

Annos noin 0,5 g
CHATER’S MIX 3717

Kukat kerrottuja, kauniin tummanpunaisia, ruusunpunaisia  ja  valkoisia.  Korkeus  n.  180 cm. Kasvi  kuuluu  itseoikeutettuna  englantilaiseen ’Gottage’ -puutarhaan.

2,70

annos noin 45 siementä