Kiinanasteri

Sommarsaster

Callistephus chinensis

Kesäkukka, joka tunnetaan myös nimellä kesäasteri (sommaraster). Sukunsa ainoa laji. Aito kiinanasteri tuotiin Eurooppaan vuonna 1731. Siitä jalostetut lajikkeet ovat suosittuja syyskukkijoita. Kukat ovat väriltään valkoisia sekä punaisen, violetin, valkoisen ja keltaisen eri sävyjä. Kukkii hyvin myöhään syksyyn (heinä-syyskuu). Kestävä ja kaunis ryhmä- ja leikkokukka. Hyvä mesikasvi perhosille!

Esikasvatus huhtikuussa. Kylvö 1cm syvyyteen. Koulitut taimet istutetaan kesäkuun alkupuolella ulos. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa, tuoreessa, runsasravinteisessa, syvämultaisessa moreenimaassa. Itää 17 asteessa 7-12vrk:ssa. Viljelyaika n. 14-16 viikkoa. Kasvupaikkaa vaihdettava vuosittain kasvitautien välttämiseksi. 1g = noin 450 siementä.

Valitse näistä:


GREMLIN MIXED 3120

Upea värisekoitus isoista, kerrotuista sinisen ja punaisen eri sävyisistä sekä keltaisista kukista. Korkeus n. 75cm.

2,50

annos noin 1 g
`Matsumoto Mixed’ 3302

Tiheään kerrotut kukat keltaisella keskusmykeröllä ovat upea värisekoitus pinkkiä, punaista, purppuraa ja valkoista. Korkeus noin 30 cm.

 

3,20

Annos noin 0,5 g
’DWARF MILADY WHITE’ 3208

Täydellisen kerrotut, suurikokoiset ja puhtaanvalkoiset kukat (n. 10–12 cm). Haaroittuu hyvin. Varsi tanakka.
Matala, korkeus vain n. 25 cm, sopii ruukkuun ja penkin reunaan.

 

2,50

Annos noin 0,5 g
MILADY MIXED 3457

Ihastuttava sekoitus kerrotuista pastellinsävyisistä suurista vaaleanpunaisista, valkoisista, liloista ja punaisista kukista. Kylvös peitetään kevyesti. Varsi tukeva, jää melko matalaksi, korkeus n. 25 cm. Ihanteellinen kukkapenkin reunakasviksi ja ruukkuihin.

2,50

Annos noin 0,5 g

8 varastossa