Ryhmäsamettikukka

Sammetsblomster

Tagetes patula

Nykyisin ollaan sitä mieltä, ettei ryhmäsamettikukka olisi oma lajinsa, vaan iso- ja kääpiösamettikukan risteytymä. Pitkä kukinta-aika aina pakkasiin asti. Värjäyskasvi,
saadaan sitruunankeltaista väriä. Karkottaa lehtikirvoja.
Hyvä ja arvokas mesikasvi päivä- ja yöperhosille.

1 g = noin 360 siementä.

Esikasvatus maaliskuun lopulla. Siemenet peitetään hyvin ohuelti. Itää 20 asteessa 3–10 vrk:ssa. Taimikasvatusaika n. 9–11 viikkoa. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa, kuivassa ja tuoreessa, runsasravinteisessa, syvämultaisessa moreenimaassa. Etelärannikolla voi
kylvää suoraan kasvupaikalleen. Hallanarka!

Valitse näistä:


Ryhmäsamettikukka ‘Disco Red’ 3234

Korkeus 20 cm. Yksinkertaisten kukkien terälehdet kirkaan punaiset ja keskus kullankeltainen. Kukkapenkin iloinen piristys! Varhainen ja runsaasti kukkiva sekä kasvutavaltaan kompakti ja haarautuva lajike.

2,70

Annos noin 0,3 g
Ryhmäsamettikukka ‘Fiesta’ 3237

 

Korkeus n. 30cm. Kaunis kerrottukukkainen lajike, jonka kukinnoissa mahonginpunaisia terälehtiä reunustaa oranssinkeltainen reunus.

2,40

Annos noin 0,5 g
’SPANISH BROCADE’ 3238

Kauniit kukat kerrottuja, mahonginpunaisia, joissa kullankeltainen reunus. Korkeus n. 30 cm. Aikainen, kukinta-aika pitkä.

 

2,40

Annos noin 0,5 g
TIGER EYES 3241

Hurmaava ja huomiota herättävä värien yhdistelmä: yksinkertaiset tai kerrotut kukat tumman mahongin ja keltaisen yhdistelmiä muistuttaen silmiin tuijottavaa pantteria. Korkeus n. 45cm. Säänkestävä. Reunuskasviksi ja leikkokukaksi.

2,70

Annos noin 0,5 g