- Ostoskorisi on tyhjä.
Capsicum annuum
Paprikat, perunan ja tomaatin sukulaiset, ovat todennäköisesti kotoisin Keski-Amerikasta, Bolivian ja/tai Perun alueilta. Siellä niitä on viljelty jo tuhansia vuosia. Kulkeutuivat Eurooppaan monen muun kasvin ohella Kolumbuksen kyydissä.
Esikasvatus aloitetaan helmi-maaliskuussa. Itämislämpö 22-24°C, itämisaika 10- 18vrk. Minimilämpötila itämiselle 11 astetta ja kasvulle 14 astetta. Pikkutaimet koulitaan ja karaistaan. Kasvupaikka lämmin seinusta tai kasvihuone. Kasvaa ruukussa myös valoisalla ikkunalla. Taimiväli 30-50cm. Multava maa. Ei vaadi niin voimakasta lannoitusta kuin tomaatti. Lämpö kasvukauden aikana ei saa nousta yli 30°C, koska silloin kukat putoavat herkästi. Hedelmöitykselle ihanteellisen lämpötila on 18- 22 astetta. Pitkään jatkuva viileys vahingoittaa juuristoa ja johtaa kasvun pysähtymiseen. Kasvun aikana tarvitsee runsaasti valoa ja kosteutta. Samoja tauteja ja tuholaisia kuin tomaatilla. Harmaahome lienee hankalin. Säännöllinen suihkutus torjuu kirvoja ja mustalahoa. Itsepölytteinen! Hyvissä olosuhteissa monivuotinen.
(C. chinense). Kasvuaika n. 75vrk. Tulinen chilipippuri. Kotoisin Länsi-Intiasta. Mitä enemmän saa aurinkoa ja lämpöä, sitä tulisempi maku. Kasvaa keskikokoiseksi, haaroittuvaksi. Riippuvat hedelmät n. 4cm pitkiä ja 3cm leveitä. Kypsyessään muuttuvat vihreästä oranssiksi. Luomusiemen.
Aikainen, rotevakasvuinen lajike (n. 58 vrk). Hedelmät pitkänomaiset n. 12-14 cm. Kypsyessään muuttuvat vihreästä keltaiseksi ja täysin kypsänä punaiseksi. Satovarma lajike viileämmissäkin olosuhteissa. Maku voimakas, muttei tyrmäävä!
Luomusiemen.
Koristeelliset hedelmät ovat kypsinä herkullisen suklaanruskeita. Maku erittäin vahva, scovillen asteikolla 450 000.  Kasvusto kannattaa tukea, jotta taimi kestää sadon painon. Sopii erittäin hyvin esim. chilikastikkeisiin.
PERINNELAJIKE, LUOMU
Kapeat, miedon tuliset kauniit hedelmät muuttuvat kypsyessään vihreästä sitruksen keltaisiksi. Miedohkon makunsa ansiosta tämä chili soveltuu hyvin sellaisenaan salaatteihin ja wokkeihin.
Koristeellinen, pienihedelmäinen chili, jolla tummat, miltei purppuraiset lehdet. Hedelmät muuttuvat kypsyessään violetista keltaisen ja oranssin kautta punaiseen. Kompakti ja tuuheakasvustoinen, sopii ruukkuistutuksiin. Tulinen.
Biodynaaminen
Satoisa lajike, jolla on kompakti kasvutapa, sopii mainiosti myös sisällä kasvatettavaksi. Satoontuminen verrattain nopeaa. Pienet, noin 4-5 cm pitkät hedelmät muuttuvat kypsyessään vihreistä punaisiksi. Maku on keskivahva. Kiitollinen lajike, joka sopii hyvin myös aloittelijoille.
Perinnelajike. Pitkulaiset hedelmät noin 10 cm muuttuvat kypsyessään tumman vihreästä kullan keltaiseksi.
Maku on mieto ja makea ja tämä chili sopii käytettäväksi raakana salaateissa ja salsoissa.
Aikainen, kirkkaan keltainen habenerochili, jolla aaltoileva, ohutseinämäinen hedelmä. Hedelmän paino keskimäärin 20 g ja läpimitta noin 6-8 cm. Kasvin korkeus 100-120 cm. Maku hedelmäinen, kohtuullisen mieto.
Luomusiemen
18 varastossa
Noin 6-8cm pitkät ja noin 2cm leveät, kartiomaiset hedelmät kasvavat ylöspäin suuntautuen ja muuttuvat kypsyessään vihreistä punaisiksi. Keskivahva tulisuus.
Luomusiemen.
Erittäin  tulinen  chilipippuri.  Meksikolaisen keittiön välttämättömyys! Viljely: Kasvuaika n. 65 vrk. Vaatii lämpimän kasvupaikan, kasvihuoneen, ikkunanlaudan tai lämpimän seinustan. Mullan tulee olla runsasravinteista. Hedelmät kapeita ja pitkiä (leveys noin 2-3 cm, pituus 5-7 cm). Muuttuu kypsyessään vihreästä punaiseksi. Savussa kuivattua kutsutaan ‘chipotleksi’. Hyönteispölytteinen!
Luomusiemen
Tulinen hybridichililajike, Scovillen asteikolla 65 000. Pitkähköt, suipot ja suurikokoiset hedelmät muuttuvat kypsyessään vihreästä punaisiksi.
Sopii koristeellisena myös ruukkuistutuksiin.