Kasvihuonekurkku

Växthusgurka

Cucumis sativus

Kasvatetaan kasvihuoneessa tai lavassa, jossa lämpötila vähintään +18°C. Kylvösyvyys 2-3cm. Kasvualustana käytetään turvetta ja kompostia. Neliömetrille kaksi tainta. Kasvihuoneessa varret tuetaan ylöspäin, mutta lavassa annetaan kasvaa maanpintaa myöten ja katkaistaan latvasta, kun varsi on metrin pituinen. Alussa kastellaan runsaasti. Emikukkien ja hedelmänalkujen määrää vähentämällä saadaan jäljelle jääneiden kasvu voimistumaan. Stressitilanteessa kasvattaa enemmän hedekukkia.
Vanhat, huonosti yhteyttävät lehdet poistetaan vaiheittain. Korkea ilmankosteus estää kasvitautien kehittymistä.

Valitse näistä:


Kasvihuonekurkku ’Picolino’ F1 1151

’Picolino’ F1 sopii kasvihuoneeseen sekä ikkunalle. Lajike on tunnettu hyvästä maustaan ja satoisuudestaan. Minikurkut kasvavat noin 12 – 15 cm:n mittaisiksi. Kasvupaikka: aurinkoinen, syvä- ja ravinteikasmultainen, tuulensuojainen. Kylvö maan ollessa vähintään +15 °C. Kylvösyvyys 2–3 cm. Itämisaika 6–14 vrk. Itämislämpötila 20–25 °C. Voidaan myös esikasvattaa, mutta taimi kärsii helposti siirrosta ulos.  Ei kasva lämpötilan ollessa alle 10–12 °C. Kateharso jouduttaa kasvua. Säännöllinen lannoitus parantaa sadon määrää. Kurkku on poimittavissa, kun sen väri on tasainen. Poimi kurkkuja 2 – 3 kertaa viikossa.

4,80

Annos noin 6 siementä

82 varastossa

’TELEGRAPH’ kasvihuonekurkku 1125

Partenokarppinen eli itsepölyttyvä englantilaistyyppisten kasvihuonekurkkujen klassikko vuodelta 1897. Sopii erinomaisesti kylmiin kasvihuoneisiin. Keskiaikainen, kasvuaika n. 70 vrk. Hedelmä yleensä noin 28–32 cm, mutta voi kasvaa jopa 45 cm pituiseksi. Malto murea, herkullisen raikkaan ja miedon makuinen. Kuori muistuttaa avomaankurkkua. Vähäsiemeninen. Rehevä, runsassatoinen ja viljelyvarma lajike. Annalassa saatu hyviä satoja.

 

2,90

Annos noin 8 siementä
’HELENA’ kasvihuonekurkku 1122

Parthenokarppinen eli ilman pölytystä satoontuva.  Pitkät, tasaisen sileät, vihreät hedelmät. Hieno maku!

Luomusiemen

4,80

Annos noin 6 siementä
Kasvihuonekurkku ’AROLA’ 1106

Hyönteispölytteinen. Hyvä vastustuskyky kasvitauteja vastaan. Aito kurkunmakuelämys!

Biodynaaminen siemen

4,40

Annos noin 6 siementä