KERÄSALAATTI

Huvudsallat

Lactuca sativa var. capitata

Yleisin salaattityyppi: muistuttaa keräkaalia. Pehmeälehtinen muoto tekee melko löyhän, ohutlehtisen kerän. Rapealehtisen muodon kerä tiiviimpi ja painavampi, koska lehdet ovat paksuja ja kovia. Se kestää kuljetusta ja varastointia paljon paremmin kuin pehmeälehtinen muoto.

Taimiväli 25 cm. Kastelu tärkeää! Korjuu: Korjataan, kun kerä on muodostunut eli on riittävän tiivis. Säilyy jääkaapissa muovipussissa muutaman päivän.

Käytetään tuoresalaattina. Sisältää vähän tärkkelystä ja sokeria, mutta paljon vitamiineja, suolen mikrobeille suotuisia pektiinejä ja hemiselluloosa-aineita.

Valitse näistä:


KERÄSALAATTISEKOITUS KYLVÖNAUHASSA 1059

Siemenet kylvetty valmiiksi maassa hajoavaan nauhaan. Ei enää harvennusta. Kastelusta pidettävä erityistä huolta: kuivassa maassa paperinauhan välissä siemenet eivät idä. Sekoitus parhaista, rapeista ja hyvänmakuisista lajikkeista.

Keräsalaatti, salaatti.

 

3,20

Annos noin 6 metriä

Varasto loppu

’MARVEILLE OF FOUR SEASONS’ 1938

Vanha, kestävä lajike vuodelta 1880. Kasvuaika n. 48 vrk. Aaltoilevat uloimmat lehdet punertavia. Kerä  yhtä kiinteä  kuin vihreillä keräsalaateilla. Voidaan korjata pitkin kesää. Erittäin aromaattinen.

Luomusiemen

 

Keräsalaatti, salaatti.

3,20

Annos noin 1 g
Keräsalaatti ’saragossa’ 1082

Raikkaan väriset punertavat lehdet. Tällä herkullisella Batavialla on voimakas mutta kompakti kasvutapa ja avoin kerä. Todella kaunis!

Biodynaaminen siemen

Salaatti.

 

3,20

Annos noin 1 g

4 varastossa

Keräsalaatti ’TOM THUMB’ 1899

’Butterhead’ -tyyppinen lajike. Erittäin nopeakasvuinen. Tiivis, kiinteä ja kiharainen pieni pää. Sisus vaaleampi ja rapea. Uloimmat tummanvihreät lehdet isompia. Herkullinen.

Salaatti.

2,20

Annos noin 1100 siementä