SALAATTIFENKOLI

Knölfänkål

Foeniculum vulgare var.azoricum

Kasvatettu yli 4000 vuotta. Koko kasvi tuoksuu ja maistuu anikselta. Lehtiruodit ovat turvonneet ja muodostavat “mukulan”. Kasvuoloista riippuen se on joko kaksi- tai yksivuotinen.

1 g = noin 200 siementä

Esikasvatus (3-5 viikkoa) huhtikuussa sisällä tai lavassa tai kylvö ulos kesäkuussa. Itää laajalla alueella: 10-30 asteessa. Optimi itämis- lämpötila on yli 20 astetta. Karaistut taimet, joissa on 3-4 kasvulehteä istutetaan ulos 20x35cm välein. Ei saa istuttaa liian syvään. Vaatii kuohkean, syvään muokatun ravinteikkaan mullan, pH 5,0-6,8. Kärsii herkästi vedenpuutteesta, kuivina jaksoina kasteltava. Aurinkoinen kasvu- paikka. Kasvaa nopeasti lämpötilan ollessa 15- 18 astetta. Lehtiruodit eivät paisu yli 25 eivätkä alle 7 asteen lämpötiloissa. Alkukesällä kateharso on hyväksi. Hallanarka.

Tyvi sopii keitettynä tai raakana salaatteihin ja paistoksiin. Siemenet ovat hyvää leivän maustetta ja koristeelliset. Tillimäiset lehdet sopivat mausteeksi erityisesti kalaruokiin, kastikkeisiin ja salaatteihin.

Valitse näistä:


Salaattifenkoli ‘Bianco Perfezione’ 1777

Luotettava, hyvän mukulan muodostuksen omaava perinnelajike, jolla keskikokoinen, herkullinen ja aromikas mukula. Lehtiruoti valkoinen ja pyöreä. 

Luomusiemen

2,90

Annos noin 1 g