Perunat, erikoiset

Potatis

Solanum tuberosum

Valitse näistä:


International kidney 500 g (Jersey Royal) 1530

International Kidney perunat tunnetaan maailmanlaajuisesti suurena kevätherkkuna nimellä Jersey Royal, mutta nimi on suojattu ja sitä saa käyttää vain Jerseyssä kasvatetuista perunoista. International Kidney esiteltiin yleisölle vuonna 1879, mutta tämä perinnelajike, joka on todella kestänyt ajan ja maun muutokset.

Virallisesti pääsadon peruna, mutta sitä voidaan pitää myös toiseksi aikaisena, koska sopivalla ja suojaisalla paikalla se kasvaa nopeasti. Mukulat ovat muodoltaan munuaisen muotoisia, perunassa on syvät silmät ja valkoinen malto ja kuori. Varhaisperunat ovat kiinteitä, mutta täyteen kokoon kasvaneena muuttuu jauhoiseksi. Erittäin mielenkiintoinen lajike!

4,90€

1 kpl
Record 500 g 1531

Record-peruna on tunnettu herkullisena ranskalais- ja perunalastuperunana, koska sen kuiva-ainepitoisuus on korkea. Record toimii kuitenkin mainiosti yleisperunana keittiössä.

Ovaalit keltakuoriset mukulat, vaaleankeltainen sisus. Hyvä tautien vastustuskyky.

4,90€

1 kpl
PINK FIR APPLE, PINKKI PIHTAOMENA 500 g 1517

Kiinteä, vahamainen perinnelajike vuodelta 1850. Harrastajat ovat viljelleet pitkään sen erinomaisen maun vuoksi. Uuden perunan maku säilyy jopa uuteen vuoteen asti. Pitkulaisten mukuloiden tuntomerkki vaaleanpunaisen-valkoisen kirjava kuori ja perunan sivuun kasvavat hauskat kohoumat. Malto on keltainen. Myöhäinen lajike.

Oivallinen perunasalaattiin: Keitä perunat kokonaisina kuorineen. Jäähdytä ja viipaloi. Sekoita kevätsipulin ja majoneesin kanssa, mausta pippurilla ja suolalla. Tai tee näin: pese hyvin, siivuta ohuiksi kuorineen ja paista varovasti voissa valkosipulin ja sipulin kanssa kunnes perunat ovat pehmeitä ja kullankeltaisia. Kertakaikkiaan herkullista!

 

4,90€

1 pakkaus
SHARPE’S EXPRESS 500g 1098

Saatavilla jälleen matalasilmäinen, erittäin aikainen ja vanha perinteinen lajike vuodelta 1901. Jauhoinen, sitruunankeltainen malto ja valkoinen kuori. Shapress Expressissä on korkea kuiva-ainepitoisuus, se sopii hienonmakuisena keittiön yleisperunaksi. Erikoisuus on, että Sharpess Expressin voi kasvattaa myös poikkeuksellisen isoksi ja käyttää nyt niin suosittujen omatekoisten ranskalaisten perunoiden raaka-aineena!

 

5,20€

1 pakkaus
‘EPICURE’ 500 g 1520

‘Epicure’ on Brittein saarten perinteinen ’Ayrshire’-varhaisperuna, koska se pärjää viileämmässäkin ilmastossa. Sen maku on herkullinen ja väri hyvin vaalea. Mukulat ovat pyöreitä ja syväsilmäisiä. Sitä pidetään runsassatoisena. Parhaimmillaan keitettynä ja höyrytettynä.

 

 

4,90€

1 kpl
RED DUKE OF YORK 500 G 1511

Saatavilla jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen. Heritagelajike, punainen kuori, jossa matalat silmät ja keltainen malto.  Red Duke -peruna on ruokaisa maukas peruna, joka ei hajoa keitettäessä.  Yksi herkullisimmista varhaisperunoista ja voittanut myös Royal Horticulture Societyn palkinnon. Punainen väri kuoressa säilyy höyrytettäessä.

Kuvassa ’Pink Duke of York’.

 

 

5,20€

1 pakkaus
KING EDWARD 500 G 1514

Satoisa, myöhäinen lajike, nosta varastoon syys-lokakuussa.

King Edwardin lajikeominaisuuksia on yritetty kopioida, mutta niitä ei ole kyetty ylittämään, siksipä King Edward on ollut jo sata vuotta ehkä kuuluisin perunalajike Pohjois-Euroopassa. Esimerkiksi niin Englannissa kuin Ruotsissa se lienee suosituimpia vanhempia lajikkeita ja tunnetaan vielä Suomessakin, vaikka saatavuus on ollut heikkoa. Erinomainen maku ja keitto-ominaisuudet. Soikeissa mukuloissa viehättävät punaiset väriroiskeet silmien ympärillä. Malloltaan kermankeltainen, jauhoinen lajike. Sopii erinomaisesti uuniperunaksi.

 

4,90€

1 pakkaus
Kerr´s Pink 500 g 1542

Hyvin suosittu lajike Skotlannissa ja Irlannissa, hyvän makuinen, malto kuiva ja jauhoinen. Mukulat ovat lyhyitä ja ovaalinmuotoisia syväsilmäinen ja kerta kaikkiaan parhaimmillaan keitettäessä pinkkeine kuorineen. Hyvä rutonkestävyys ja kestää hyvin säilytystä. Myöhäinen lajike.

 

 

5,20€

1 pakkaus