Isotsinnia

Zinnia

Zinnia violacea

Kotoisin Etelä-Amerikasta. Toiselta nimeltään oppineittenkukka. Jäykkien varsien latvoissa isot mykerökukinnot (5–10 cm). Lehdet myös jäykät, karvaiset, pitkulaiset ja vastakkaiset. Kukat muistuttavat muodoltaan ja väriltään daalian kukkia. Kukkii heinä-syyskuussa. Kaunis ja kestävä leikkokukka. Hyvä mesikasvi varsinkin
päiväperhosille.

1 g = noin 100 siementä

Esikasvatus huhtikuussa. Itää 18 asteessa 5–10 vrk:ssa. Istutuskelpoiseksi 9–10 viikossa. Viihtyy auringossa, tuoreessa, runsasravinteisessa, runsasmultaisessa vettä läpäisevässä maassa. Etelässä voi suotuisilla paikoilla kylvää suoraan kasvupaikalleen. Hallanarka.

Valitse näistä:


Isotsinnia ‘Formula Mixture’ 3675

Korkeus 80 cm. Sekoitus erityisen isoja, kerrannaisia ja kirkkaan värisiä kukkia.

2,90

Annos noin 1 g
Isotsinnia ‘Liliput Canary Yellow’ 3029

Korkeus n. 60 cm. Pienet kirkkaan keltaiset, kerrannaiset kukat. Ilahduttaa runsaalla kukinnallaan kukkapenkissä tai ruukussa.

 

2,70

Annos noin 0,5 g
’DOUBLE BRILLIANT MIXED’ 3137

Isot kerrannaiset kukat ja kolme upeasti hehkuvaa väriä, oranssi, purppuranpunainen ja keltainen. Kukkii näyttävästi syksyyn saakka, kestäväjuurinen. Korkeus 45 cm. Sopii ruukkuun ja penkkiin.

3,40

Annos noin 20 siementä
Isotsinnia ‘Zahara Total Mix’ F1 3142

Korkeus n. 30 cm. Sievä ja ihastuttava sekoitus yksinkertaisia kukkia. Väreinä keltainen, oranssi, kirkkaan punainen, valkoinen, lohenpunainen, vaaleanpunainen ja pinkki. Kestää hyvin kuivuutta, hometta ja härmää. Käsitelty siemen.

3,40

Annos noin 20 siementä
Korutsinnia 3028

Yksivuotinen. Syksyinen värisekoitus keltaisen, oranssin ja mahongin värisistä pienehköistä puolikerrotuista ja kerrotuista kukista.
Korkeus 30-50 cm.

Biodynaaminen siemen

1 g = noin  40 siementä

3,40

Annos noin 0,5 g
Isotsinnia ‘Scabiosa Flowered Mix’ 3362

Teriön uloimmat kehälehdet ovat pidemmät ja muodostavat kauniin reunuksen koholla olevan keskustan ympärille. Korkeus n. 80 cm.
Väriseos valkoisista, keltaisista, oransseista, punaisista, hennon vaaleanpunaisista ja voimakkaan pinkeistä kukista.

 

2,90

Annos noin 1 g