Pensasköynnöskrassi

Buskkrasse

Tropaeolum majus ’Nanum’

Pensastava, rentovartinen kasvutapa. Sopii kasvimaanja kukkapenkin reunaan ja ruukkuviljelyyn. Kohtalainen mesi- ja ravintokasvi perhosille. Mehiläiskasvi.

1 g = n. 8 siementä

Esikasvatus huhti-toukokuun vaihteessa. Siemenet on hyvä liottaa ennen kylvöä. Itää 20 asteessa 7–12 vrk:ssa. Taimikasvatusaika n. 3 viikkoa. Karaistut taimet ulos hallojen mentyä. Etelässä voi kylvää suoraan kasvupaikalleen. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa,
kosteutta pidättävässä runsasravinteisessa, syvämultaisessa maassa. Kukkii ensimmäisiin pakkasiin asti, kun muistetaan poistaa kuihtuneet kukat.

Kirpakan makuisia lehtiä voi käyttää salaatin mausteena samoin kuin kukkia. Niissä on erityisen paljon C-vitamiinia. Siemeniä käytetään kapriksen tapaan. Kuivattuja ja jauhettuja siemeniä voi käyttää pippurin korvikkeenakin. Torjuu kirvoja. Käytetty erityisesti omenapuun alla.

Valitse näistä:


’ALASKA SALMON ORANGE’ 3198

Viehättävät yksinkertaiset pastellimaiset, lohenpunaiset kukat ja valkovihreänkirjat marmoriset lehdet. Kukki aikaisin. Korkeus n. 20cm. Herkän näköinen!

2,70

Annos noin 3 g
Pensaskrassi ’JEWEL MIX’ 3734

Kirkasvärinen sekoitus punaisia, keltaisia ja oransseja kukkia. Kukat asettuvat näyttävästi lehdistön yläpuolelle. Korkeus n. 20–30 cm, leveys noin 40–50 cm. Pitkä kukinta-aika. Hyvä mehiläiskasvi.

2,40

Annos noin 25 siementä
’PRINCESS OF INDIA’ 3442

Hehkuvanpunaiset, yksinkertaiset kukat. Tummanvihreät ja koristeelliset lehdet. Korkeus n. 20-25cm. Suosittu!

2,70

annos noin 25 siementä
DAYGLOW MIX 3217

Sekoitus yksinkertaisista ja puolikerrotuista punaisista, keltaisista ja oranssista kukista. Jalostettu erityisesti amppelikasvatukseen. Ei kasva niin pitkäksi kuin edellinen.

2,70

annos noin 35 siementä

Varasto loppu