Japaninretikka, Daikon

Daikon

Raphanus sativus var. longipinnatus

Muita nimiä: japaninretikka, hamadaikon, kiinaksi lobok. Valkoinen juuri osittain maan pinnalla. Isonakin mehukas ja rapea. Pituus 25-30cm tai jopa 50cm ja painoa kilo, pari. Kasvaa ensin leveyttä ja sitten pituutta.

Syvämultainen, ravinteikas, kalkittu maa. Kylvö touko-heinäkuussa avomaalle. Itää 5-10vrk:ssa. Harvennus 20cm välein. Sopii hyvin harjuviljelyyn. Kestää jonkin verran hallaa.
Voidaan kylvää, kun maan lämpö yli 10 astetta. Heinäkuussa kylvetty valmistuu lokakuussa. 1g
= n. 50-80 siementä.

Korjataan parin kuukauden kuluttua kylvöstä.
Voidaan säilöä hiekkaan kylmään kellariin.

Kuorittuna raikkaan ja miedon makuinen. Voidaan syödä voileivän päällä tai lisukkeena lautasella, wokissa kypsennettynä tai keitoissa. Pippurin makuisia lehtiä voi myös käyttää ruuanvalmistuksessa!

Valitse näistä:


’APRIL CROSS’ F1 1118

F1-hybridi. Erittäin tunnettu ja arvostettu japaninretikka-lajike. Kasvuaika n. 60 vrk.

Daikon.

 

2,90

Annos noin 2 g