Sareptansinappi

Sareptasenap

Brassica juncea

Tunnetaan myös Gai Choy- ja kiinalainen sinappi nimellä. Tavallisen sinapin sukulainen, mutta tästä käytetään lehdet. Kylmän- ja sateenkestävä. 1g = n. 200-350 siementä.

Kylvetään varhain keväällä heti kun maa on tullut kylvökuntoon. Viihtyy ravinteikkaassa, kalkitussa maassa. Huolehditaan kastelusta.

Käytetään nuorena tuoreena salaatissa tai kypsennettynä  pinaatin tavoin  yksittäisenä ruokana, lisättynä keittoihin, muhennoksiin tai paistoksiin. Kukkivat versot muuttuvat polttavan pippurisiksi. Myös juuri on syötävä, se on Pohjois-Kiinan erikoisuus. Juuri keitetään kokonaisena, kuoritaan ja paloitellaan ja tarjotaan soijakastikkeen ja seesamiöljyn kera. Läntinen tapa on keittää juuri suolavedessä ja tarjota voin kanssa. Sareptansinappia käytetään rikkaruoho- jen torjuntaan katteena.

Valitse näistä:


’GREEN IN SNOW’ 1641-2

Sareptansinappi

2,40

Annos noin 1 g

Varasto loppu

Sareptansinappi ’GREEN GIANT’ 1641

Suuret, keskivihreät lehdet. korkeus noin 40 cm. erittäin kylmänkestävä, joten sopii myös syyskylvöön sadonkorjuun jälkeen.

sareptansinappi

2,40

Annos noin 1 g

Varasto loppu

Sareptansinappi ’WASABINO’ 1647

Vaalean vihreät, voimakkaasti kiharaiset lehdet. Maku on aromaattinen, voimakaskin, muistuttaa retiisiä ja antaa salaatteihin hyvin raikkaan säväyksen. Kylmänkestävä, kylvöstä korjuuseen pikkuisina lehtinä 3-4 viikkoa.

sareptansinappi

2,70

Annos noin 1 g