LEHTISALAATTI

Plocksallat

Lactuca sativa var.crispa

Lehtisalaatti ei tee kerää, vaan ruusukkeen. Nopeakasvuisempi kuin keräsalaatti. Kasvuaika n. 4-5 viikkoa. Lehdet pehmeitä ja miedon makuisia. Viljellään kaupallisesti  runsaasti ns. ruukkusalaattina

Kylvö avomaalle toukokuusta lähtien muutaman viikon välein. Taimiväli 5-10cm, riviväli 20-30cm.

Korjuu: Lehtiä kerätään pitkin kesää ja syödään tuoreena. Säilytyksessä nahistuu helposti.

Lehtiä kerätään pitkin kesää ja syödään tuoreena. Säilytyksessä nahistuu helposti.

Valitse näistä:


SPICY MIXED 1060

Sekoitus erilaisia mausteisia lehtivihanneksia. Sis. pippurisen ja pähkinäisen makuisia salaattilajeja, joista osa kuuluu kaalikasveihin: rukolaa, mizunaa, sareptansinappia. Riviväli noin 30 cm ja taimiväli noin 25-30 cm. Vaihtelunhaluisille!

Lehtisalaatti salaatti.

 

2,70

Annos noin 1000 siementä
’SALAD BOWL’ 1701

Tunnettu ja arvostettu lajike. Voimakaskasvuinen. Kasvuaika n. 48 vrk. Ohuet ja maukkaat lehdet vaaleanvihreät, aaltoilevat ja hieman vahapintaiset. Pitkä korjuuaika. Kestää hyvin kesähelteitä. Ei kuki helposti.

Luomusiemen.

Lehtisalaatti salaatti.

 

2,70

Annos noin 1 g
’LOLLO ROSSA’ 1032

Kuuluisa italialainen klassikko. Koristeelliset, viininpunaiset lehdet voimakkaasti kähäräiset. Kompakti. Kasvuaika n. 48 vrk. Erittäin kaunis, sopii vaikka kukkapenkin reunuskasviksi. Maku herkullinen. Pitkä sadonkorjuuaika.

Lehtisalaatti salaatti.

 

3,80

Annos noin 1 g

16 varastossa

’BLACK SEEDED SIMPSON’ 1287

Amerikkalainen   lajike,   viljelty   jo   vuodesta 1875. Aikaisin lehtisalaatti, kasvuaika n. 42vrk. Kellertävänvihreät kiharaiset lehdet hyvin mehukkaat. Kestää kuivaa ja kuumaa säätä. Voidaan  viljellä  aikaisesta  keväästä  myöhäiseen syksyyn. Ei kuki helposti.

Luomusiemen

Lehtisalaatti, salaatti.

 

 

 

2,70

Annos noin 1 g

Varasto loppu

’BABY LEAF’ 1054

Erilaisten salaattien sekoitus. Samasta penkistä hyviä makuja ja silmänruokaa! Kun viljelet kerran, haluat viljellä uudestaan. Sadon voi tietysti korjata myös täysikokoisena. Suosituin salaattimme!

Salaattisekoitus

Lehtisalaatti salaatti.

 

2,70

Annos noin 1 g