LEHTISALAATTI

Plocksallat

Lactuca sativa var.crispa

Lehtisalaatti ei tee kerää, vaan ruusukkeen. Nopeakasvuisempi kuin keräsalaatti. Kasvuaika n. 4-5 viikkoa. Lehdet pehmeitä ja miedon makuisia. Viljellään kaupallisesti  runsaasti ns. ruukkusalaattina

Kylvö avomaalle toukokuusta lähtien muutaman viikon välein. Taimiväli 5-10cm, riviväli 20-30cm.

Korjuu: Lehtiä kerätään pitkin kesää ja syödään tuoreena. Säilytyksessä nahistuu helposti.

Lehtiä kerätään pitkin kesää ja syödään tuoreena. Säilytyksessä nahistuu helposti.

Valitse näistä:


Salaattisekoitus ‘Mixture’ 1064

Luomusiemen

Kaunis ja maistuva sekoitus eri makuisia ja näköisiä Brassica- suvun salaattikasveja. Sisältää mizunaa, vihreää ja punertavaa sareptansinappia sekä punalehtistä kähäräsinappia.

3,40

Annos noin 1 g
’RED SALAD BOWL’ 1701

Näyttävä, voimakaskasvuinen tammenlehväsalaatti, jolla ohuet ja maukkaat punavihreän kirjavat, aaltoilevat lehdet. Kasvuaika noin 45-50 vrk. Pitkä korjuuaika, ei kuki helposti. Satoisa ja viljelyvarma.

Lehtisalaatti salaatti.

 

4,00

Annos noin 1 g
’SALAD BOWL’ 1701-2

Tunnettu ja arvostettu lajike. Voimakaskasvuinen. Kasvuaika n. 48 vrk. Ohuet ja maukkaat lehdet vaaleanvihreät, aaltoilevat ja hieman vahapintaiset. Pitkä korjuuaika. Kestää hyvin kesähelteitä. Ei kuki helposti.

Luomusiemen.

Lehtisalaatti salaatti.

 

2,90

Annos noin 1 g

Varasto loppu

’LOLLO Red’ 1032

Kuuluisa italialainen lajike. Tiivis kasvutapa. Kasvuaika n. 48 vrk. Koristeelliset, viininpunaiset lehdet voimakkaasti kähäräiset. Maku herkullinen. Pitkä sadonkorjuuaika. Koristeellinen, kukkapenkin reunuskasviksi.

Lehtisalaatti salaatti.

 

4,00

Annos noin 1 g
’BLACK SEEDED SIMPSON’ 1287

Amerikkalainen   lajike,   viljelty   jo   vuodesta 1875. Aikaisin lehtisalaatti, kasvuaika n. 42vrk. Kellertävänvihreät kiharaiset lehdet hyvin mehukkaat. Kestää kuivaa ja kuumaa säätä. Voidaan  viljellä  aikaisesta  keväästä  myöhäiseen syksyyn. Ei kuki helposti.

Luomusiemen

Lehtisalaatti, salaatti.

 

 

 

2,90

Annos noin 1 g