SIDESALAATTI

Bindsallat

Lactuca sativa var. longifolia

Lehdet kapeita ja pitkiä. Tunnetaan myös rooman- tai cossalaatin nimellä. Erittäin suosittu Välimeren maissa ja Englannissa. Suomessakin yleistynyt. Aikaisemmin lehdet sidottiin ylhäältä langalla yhteen, niin että sisälehdet jäivät vaaleiksi ja rapeiksi. Nykyiset lajikkeet muodostavat luonnostaan löyhän, pystylehtisen kerän. Kestää kuumuutta paremmin, mutta kylmää huonommin kuin muut salaatit.

Esikasvatus huhtikuusta tai suorakylvö toukokuussa ilmojen lämmettyä. Pitävät multavasta, hyvin kalkitusta puutarhamaasta. Tasainen vedensaanti takaa hyvälaatuisen sadon. Liikalannoitusta varottava. Uusintakylvöjä kannattaa tehdä 2-3:n viikon välein.

Korjuu: Korjataan, kun kerä on kiinteytynyt. Käyttö: Lehdet voidaan käyttää sekä tuoreena että  kypsennettynä.  Säilyvät  pitkään  nahistumatta.

Korjataan, kun kerä on kiinteytynyt. Lehdet voidaan käyttää sekä tuoreena että  kypsennettynä.  Säilyvät  pitkään  nahistumatta.

Valitse näistä:


Sidesalaatti ’Red Romaine Cos’ 1070

Korkea, napakkalehtinen lajike, jolla näyttävän tumman purppura lehdistö, lehtien tyvet vihreät. Lehdet miedot ja mehukkaat, hivenen kiharaiset. Ehdoton suosikki salaatteihin!

2,90

Annos noin 1 g

Varasto loppu

’VALMAINE’ 1183

Pystykasvuinen, tummanvihreä lajike, jolla on rapeat, ylhäältä levenevät lehdet. Kannattaa tehdä aikainen ja keskikesän uusintakylvö, jotta saa satoa syksylläkin. Taimiväli 30 cm. Helppohoitoinen.

Sidesalaatti, salaatti.

 

2,90

Annos noin 0,5 g
LITTLE GEM 1289

Kuuluisa  ranskalainen,  yksi  maailman  arvostetuimmasta   salaattilajikkeesta   1870-luvulta. Kasvuaika n. 55 vrk.   Melko   pienikokoinen, korkeus n. 15 cm. Uloimmat lehdet voimakkaan vihreät ja hiukan laineikkaat. Sisus kellertävä ja rapea. Ceasar-salaatin aines!

Sidesalaatti, salaatti.

 

2,40

Annos noin 0,5 g