Hillosipuli

Syltlök

Allium cepa var cepa

Viljeltiin aikaisemmin runsaasti. Pienistä (15-25 mm), valkomaltoisista ja –kuorisista sipuleista valmistetaan etikkasäilykkeitä. Voidaan käyttää myös tuoreena ja pakastaakin.

Viljely: Liotetut siemenet kylvetään varhain keväällä hajakylvönä mataliin vakoihin, jotta ne ehtisivät tuleentua. Viihtyy auringossa ja kevyessä, vähäravinteisessa maaperässä. Jos maa on voimakkaasti lannoitettua, sipuleista tulee liian suuria säilöntään.
Korjuu: Kun sipulit ovat sopivan kokoisia (läpimitta 15-25mm), ne nostetaan maasta ja säilötään mahdollisimman pian, koska eivät säily kauan tuoreina. Suuret sipulit voi käyttää ruoanlaittoon. Vältettävä valoa, koska sipulin pinta vihertyy.

Valitse näistä:


PARIS SILVERSKIN 1348

Viljeltiin aikaisemmin runsaasti. Pienistä (15- 25 mm), valkomaltoisista ja –kuorisista sipuleista valmistetaan etikkasäilykkeitä. Voidaan käyttää myös tuoreena ja pakastaakin.

Viljely: Liotetut siemenet kylvetään varhain keväällä hajakylvönä mataliin vakoihin, jotta ne ehtisivät tuleentua. Viihtyy auringossa ja kevyessä, vähäravinteisessa maaperässä. Jos maa on voimakkaasti lannoitettua, sipuleista tulee liian suuria säilöntään.

Korjuu: Kun sipulit ovat sopivan kokoisia (läpimitta 15-25mm), ne nostetaan maasta ja säilötään mahdollisimman pian, koska eivät säily kauan tuoreina. Suuret sipulit voi käyttää ruoanlaittoon. Vältettävä valoa, koska sipulin pinta vihertyy.

 

Paris Silverskin

2,40

Annos noin 2 g