Jättisipuli

Jättelök

Allium cepa

Nimensä mukaisesti hyvin isokokoinen ja miedon makuinen, suippokaulainen ruokasipulityyppi. Kasvattaminen saanut alkunsa Iso-Britanniassa. Harrastajaviljelijät ovat kilpailleet mahdollisimman suuren sipulin kasvattamisessa. Ennätyssipulin tiedetään painaneen noin 3,5 kiloa.

Viljely: Kasvuaika pitkä, vähintään 7-8 kk. Esikasvatus helmi-maaliskuussa. Itämislämpö 20-25°C. Voidaan kylvää myöhemminkin, mutta koko jää pienemmäksi. Kun taimet ovat itäneet, ne siirretään viileämpään (mielellään alle 20 asteeseen), ilmavaan ja valoisaan paikkaan. Istutetaan ulos ilmojen lämmettyä karaistuna lämpimään,
multavaan ja ravinnerikkaaseen paikkaan, pH 7-7,5. Taimiväli 20-25cm. Jos taimet ovat kasvaneet liian pitkiksi, lehtiä voi typistää.
Istutussyvyyden pitäisi olla suurin piirtein entinen. Syvään istutus aiheuttaa sipulin venymisen pitkänomaiseksi. Kestää kuivaa, mutta sato on suurempi, jos kuivina kausina kastellaan.
Käyttö: Jättisipuli korjataan kesän lopussa vihreänä ja kuorettomana. Sitä käytetään tuoreena vihanneksena salaateissa ja valmistetaan lämpimiä ruokia. Herkullinen! Säilyy 0-1 asteessa pari, kolme kuukautta.

Valitse näistä:


’AILSA CRAIG’ 1942

Nimensä mukaisesti hyvin isokokoinen ja miedon makuinen, suippokaulainen ruokasipulityyppi. Kasvattaminen saanut alkunsa Iso- Britanniassa. Harrastajaviljelijät ovat kilpailleet mahdollisimman suuren sipulin kasvattamisessa. Ennätyssipulin tiedetään painaneen noin 3,5 kiloa.

Viljely: Kasvuaika pitkä, vähintään 7-8 kk. Esikasvatus helmi-maaliskuussa. Itämislämpö 20- 25°C.  Voidaan  kylvää  myöhemminkin,  mutta koko jää pienemmäksi. Kun taimet ovat itäneet, ne siirretään viileämpään (mielellään alle 20 asteeseen), ilmavaan ja valoisaan paikkaan. Istutetaan ulos ilmojen lämmettyä karaistuna lämpimään, multavaan ja ravinnerikkaaseen paikkaan, pH 7-7,5. Taimiväli 20-25 cm. Jos taimet ovat kasvaneet liian pitkiksi, lehtiä voi typistää. Istutussyvyyden pitäisi olla suurin piirtein entinen. Syvään istutus aiheuttaa sipulin venymisen pitkänomaiseksi. Kestää kuivaa, mutta sato on suurempi, jos kuivina kausina kastellaan.

Käyttö: Jättisipuli korjataan kesän lopussa vihreänä ja kuorettomana. Sitä käytetään tuoreena vihanneksena salaateissa ja valmistetaan lämpimiä ruokia. Herkullinen! Säilyy 0-1 asteessa pari, kolme kuukautta.

Luomusiemen

2,90

Annos noin 1 g