Karhunlaukka

Ramslök

Allium ursinum

(I-V). Korkeus 15-40cm. Kukkii touko- kesäkuussa valkoisin, tuoksuvin kukin. Lehdet muistuttavat kielon lehtiä. Liitetään ns. luostarikasveihin, joita kasvatettiin mm. Vadstenan luostarissa, Ruotsissa. Melko hyvä mesikasvi päiväperhosille! 1g = n. 150 siementä.

Viihtyy puolivarjossa ja varjossa, kosteahkossa, kalkkipitoisessa kasvupaikassa (lehto- kasvi). Kylvö joko syksyllä tai varhain keväällä. Voi myös esikasvattaa. Vaatii kylmäkäsittelyn. Kylvös peitetään ohuesti. Taimiväli 15-20cm. Viihtyessään leviää nopeasti. Pensaiden alustat ovat mainioita kasvupaikkoja. Voidaan lisätä myös pikkusipuleista.

Käytetään lehdet, kukat ja sipulit. Lehdet käytetään nuorena tuoreena. Niitä ei kannata kuivata, maku häviää. Kaikki osat maistuvat ja tuoksuvat miedolta valkosipulilta. Lähes samanlaisia terveysvaikutuksia kuin valkosipulilla.

Valitse näistä:


KARHUNLAUKKA 2218

Karhunlaukka

Monivuotinen karhunlaukka esiintyy luonnonvaraisena etelärannikolla harvinaisena. Valkoinen sipuli on pitkä ja kapea. Ohuet lehdet litteät, kapean suikeat ja muistuttavat kielon lehteä, mutta ovat vaaleamman vihreät. Valkoinen, tuoksuva sarjakukinto toukokuussa.

Melko hyvä mesikasvi perhosille. Lehtokasvina viihtyy tuoreessa maaperässä. Siemen vaatii kylmäkäsittelyn, kylvetään syksyllä tai varhain keväällä.

Kylvös peitetään ohuelti. Itäminen kestää 4-6 kk ja on epätasaista.  Kukinnan jälkeen lehdet kuihtuvat.

Lehdet käytetään tuoreena alkukesällä. Ne

maistuvat ja tuoksuvat valkosipulille.

4,80

Annos noin 1 g