Venäjänrakuuna

Dragon

Artemisia dracunculus 'Inodora'

Noin 70-150cm korkea, pysty- ja monivartinen mauste- ja lääkekasvi. Kotoisin Siperiasta. Lehdet pitkät ja kapeat, lähes tasaleveät. Varsi kova. Mausteeksi käytetään vain versojen latvat ja lehdet. Maku mausteinen ja raikas. Viihtyy Pohjois-Suomessakin. Ranskalainen rakuuna on vaativampi ja lisääntyy ainoastaan kasvullisesti, ei siemenistä. 1g = n. 5000-6000 siementä.

Aurinkoisella paikalla kehittyy parhaat aromit. Ravinteikas,  syvämultainen,  kosteutta pitävä, kalkkipitoinen maa. Pitää katteesta. Kylvö ruukkuun huhti-toukokuussa, siemen itää hyvin 20 asteessa 10-20vrk:ssa. Kasvatusaika 5-6 viikkoa. Taimiväli 30x70cm. Voidaan jakaa noin joka kolmas vuosi, mutta vasta kesäkuun puolivälissä, jolloin juuri on jo puutunut. Aikaisemmin jaettaessa juuri rikkoutuu.

 Lehtiä kerätään tarpeen mukaan, pääsato korjataan loppukesällä. Parin vuoden ikäisen rakuunan maku on parhaimmillaan. Voi pakastaa, kuivata tai säilöä etikkaan. Hienoarominen yrtti, joka sopii salaatteihin, liha- ja kalaruokiin sekä vähäsuolaisiin tai suolattomiin ruokiin. Rakuunalla on ruokahalua kiihottava ja ruuansulatusta edistävä vaikutus. Lehdet sisältävät runsaasti jodia, kivennäissuoloja sekä A- ja C-vitamiineja

Valitse näistä:


2,70

Annos noin 250 siementä

Varasto loppu