Kurttukaali, savoijinkaali

Savoykål

Brassica oleracea Sabiauda-ryhmä

Tunnetaan myös nimellä savoijinkaali. Ulkonäöltään kuten keräkaali, mutta kerä on löyhä. Sinertävän vihreät lehdet kurttuiset. Poimujen syynä lehtilavan eri osien erilainen kasvunopeus. Voi kasvaa hyvinkin suureksi, mutta on kevyt. Maku mieto. Erittäin koristeellinen. 1g = n. 250-350 siementä.

Vaatii hyvin lannoitetun maan. Esikasvatus huhtikuussa, itää 10-25 asteessa 8-15 vrk:ssa. Karaistut taimet istutetaan ulos toukokuun puolivälissä. Taimiväli 50x60cm. Kestää muutaman pakkasasteen. Voi joskus talvehtia lumen alla. Menestyy koko maassa.

Satoa korjataan elo-syyskuussa. Voidaan ripustaa juurineen päivineen kellariin.

Käytetään keräkaalin tavoin, varsinkin salaatteihin ja koristeluun. Miedomman makuinen ja ravintopitoisuudeltaan arvokkaampi kuin keräkaali.

Valitse näistä:


Kurttukaali ’VERTUS’ 1240

Nopeakasvuinen ranskalainen lajike. Kasvuaika n. 80 vrk. Uloimmat, sinivihreät ja ryppyiset lehdet kätkevät sisäänsä makean ja miedon makuisen sisäosan. Muodoltaan tylpän pyöreä, kiinteä ja kaunis. Paino n. 1,5 kg. Satovarma ja helppo viljellä!

Luomusiemen

2,70

Annos noin 0,5 g

Varasto loppu

Kurttukaali ’vorbote 3’ 1252

Aikainen lajike. Paino noin 0,5-1 kg. Pyöreä, raikkaan vihreä ja hiukan ovaalin mallinen. Hienon kiharaiset, miedon makuiset ja aromiset lehdet.

Luomusiemen

4,40

Annos noin 0,5 g