RUUSUPAPU

Rosenböna

Phaseolus coccineus

Yv. Kasvaa 2-4m korkeaksi köynnökseksi, mutta on myös kehitetty matalia lajikkeita. Nopeakasvuinen. Kukkii heinä-syyskuussa. Sopii seinustoille, aidanteille ja parvekkeelle.

Esikasvatus toukokuussa tai kylvö avomaalle, kun maan lämpö on yli 12 astetta. Siemeniä on syytä liottaa haaleassa vedessä ennen kylvöä ja hangata päätä hienolla hiekkapaperilla samalla tavoin kun tuoksuhernettä itämisen edistämiseksi. Viihtyy auringossa, tuoreessa, runsas-ravinteisessa ja syvämultaisessa maassa. Kylvösyvyys 5cm, taimiväli 30-50cm. Ei niin kylmänarka kuin pensaspapu.

Kukkia voi lisätä salaattiin. Ne eivät tutkimusten mukaan sisällä mitään myrkyllisiä aineita. Pavut syödään nuorina pensaspapujen tapaan kypsennettyinä. Lapset voivat kasvattaa köynnöstävästä lajikkeesta majan. Kaunis koristekasvinakin!

Valitse näistä:


’SCARLET EMPEROR’ 3286

Maukas lajike, jolla tulipunaiset, näyttävät kukat. Nopeakasvuinen, erittäin satoisa typensitoja maanparannukseen. Kasvattaa runsaan lehtimassan ja sopii myös lehteväksi näkösuojaksi parvekkeelle tai terassille. Nuoret pavut mureita ja säikeettömiä, voidaan syödä keitettynä palkoineen, myöhempi sato riivittävä.

 

2,90

Annos noin 10 siementä
’HESTIA’ 3278

Matalakasvuinen alle puolimetriseksi jäävä ruusupapu, joka sopii erityisen hyvin ruukkuviljelyyn. Kukat punavalkoisia ja säikeettömät pavut herkullisia. Taudinkestävä ja koristeellinen.

2,40

Annos noin 10 siementä