Pinaattikiinankaali eli pak-choi

Kinesisk kål

Brassica rapa Chinensis-ryhmä

Kiinaksi bok choy, Siellä se on ollut tärkeä lehtivihannes 400-luvulta lähtien. Muistuttaa salaattikiinankaalia ja mangoldia. Ei tee kerää, vaan lehdet muodostavat ruusukkeen. Korkeusn. 50cm. Kasvuaika n. 60vrk. Erittäin kylmänkestävä. Antaa satoa talven tuloon asti.

Parhaiten onnistuu heinäkuun puolenvälin kylvö. Itämislämpötila 20 astetta, itämisaika n. 4-6vrk. Myös kirvojen ja kaaliperhosten suurta herkkua. Ruohokatteen ja harson avulla viljely onnistuu ongelmitta. Etanoita voi torjua tuhkalla ja levittämällä kerros sahanpurua kasvien ympärille.

Voi käyttää aivan nuorena ’baby- leaf’inä (n. 20cm) tai isona yli kilon painoisena salaatteihin tai kypsennettynä keitoissa, pata- ja laatikkoruoissa. Lehtiruodit valmistetaan parsan tapaan. Kiinalaiset kypsentävät paksoin wokki pannussa. Myös kukkavanat ja nuput voi syödä. Maistuvat  herkullisilta.

Valitse näistä:


Pinaattikiinankaali ’Yorokobi’ 1063

Matalahko, kompakti lajike, jolla kauniin vihreät lehdet ha mureat, leveät, valkoiset lehtiruodit, Hyvän makuinen, mieto ja makea.

Biodynaaminen siemen.

Paksoi.

3,40

Annos noin 0,5 g