Pinaattikiinankaali eli Paksoi

Kinesisk kål

Brassica rapa subsp. chinensis

Kiinaksi bok choy, Siellä se on ollut tärkeä lehtivihannes 400-luvulta lähtien. Muistuttaa salaattikiinankaalia ja mangoldia. Ei tee kerää, vaan lehdet muodostavat ruusukkeen. Korkeusn. 50cm. Kasvuaika n. 60vrk. Erittäin kylmänkestävä. Antaa satoa talven tuloon asti.

Parhaiten onnistuu heinäkuun puolenvälin kylvö. Itämislämpötila 20 astetta, itämisaika n. 4-6vrk. Myös kirvojen ja kaaliperhosten suurta herkkua. Ruohokatteen ja harson avulla viljely onnistuu ongelmitta. Etanoita voi torjua tuhkalla ja levittämällä kerros sahanpurua kasvien ympärille.

Voi käyttää aivan nuorena ’baby- leaf’inä (n. 20cm) tai isona yli kilon painoisena salaatteihin tai kypsennettynä keitoissa, pata- ja laatikkoruoissa. Lehtiruodit valmistetaan parsan tapaan. Kiinalaiset kypsentävät paksoin wokki pannussa. Myös kukkavanat ja nuput voi syödä. Maistuvat  herkullisilta.

Valitse näistä:


    1047_Pak_Choi_F1_Rubi
Pinaattikiikankaali ’RUBI’ F1 1047

Viehättävä ulkonäkö: lehdet punertavat, lehtiruodot vihreät. Värit vahvistuvat  ilmojen kylmetessä.

Paksoi.

2,20€

Annos noin 150 siementä
Pinaattikiinankaali 1063

Pinaattikiinankaalin peruslajikkeen lehdet tummanvihreät, valkeat lehtiruodot paksut ja mehevät.

Paksoi.

2,20€

Annos noin 200 siementä