- Ostoskorisi on tyhjä.
Cichorium intybus var. foliosum
Sikurin toinen viljelymuoto on salaattisikuri, jonka lehtiä käytetään salaatin tapaan. Toiselta nimeltään radicchio, punasikuri. Ruotsissa kutsutaan nimellä ’rosensallat’. Varsinkin Italiassa ja Ranskassa salaattisikurin suosio on suuri. Sisältää runsaasti kalsiumia ja rautaa sekä antioksidantteja.
Viljely: Viihtyy ravinteikkaassa, kuohkeassa maassa, pH noin 7,0. Kylvetään maan lämmettyä.
Harvennetaan 15cm välein. Käyttö: Lehtiä voi käyttää salaatissa. Maku muistuttaa voikukan makua. Juuret nostetaan syyskuussa kylmään kellariin ja hyödetään talvella
salaatiksi. Juuria voi käyttää myös kahvin korvikkeena.
Biodynaaminen siemen
Korkeus n. 40 cm. Näyttävä sikurisalaatti, jossa on tummanpunaiset lehtiruodit ja vihreät ja sahalaitaiset lehdet muistuttavat voikukan lehtiä. Lehtiruotien värit voimistuvat syksyllä. Sadoksi voi korjata joko yksittäisiä lehtiä tai kokonaisen ruusukkeen. Miellyttävän kitkerä maku. Nuoret lehdet ruoteineen voi käyttää sellaisenaan salaatteihin. Lehtiruodit voi myös valmistaa Puntarelle-sikurin tapaan. Poista lehtiosat, leikkaa lehtiruodit pituussuunnassa, laita jääveteen, jolloin ne käpristyvät ja rapsakoituvat. Mausta ja nauti!
Voimakkaan punalehtinen, ovaalikeräinen lajike, jolla valkeat ja mehukkaan rapsakat ruodit.
Erittäin tunnettu ja arvostettu belgialainen salaattisikuri talvihyötöön. Viljelty jo 1879–luvulta lähtien.