- Ostoskorisi on tyhjä.
Yksivuotinen. Kotoisin Etelä-Amerikasta. Tuotu Eurooppaan 1500-luvulla. Aluksi kasvatettiin koristekasvina, hedelmiä uskallettiin syödä vasta 1800-luvulla. Suomessa kasvatus aloitettiin 1900-luvun alussa. Ennen vanhaan kasvia kutsuttiin lemmenomenaksi. Vihreissä osissa on
lyhyitä rauhaskarvoja, joista johtuu kasville ominainen tuoksu. Hedelmät sisältävät karoteenia ja lykopeenia.
1 g = 300–350 siementä.
Esikasvatus 7–8 vk ennen istutusta eli kylvö maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin. Itää parhaiten 22–26 asteessa. Itämisaika 5–10 vrk. Paras taimikasvatuslämpötila 18 °C. Uudelleenistutus entistä syvempään. Ennen ulosistutusta taimia on karaistava 8–10 päivää.
Tomaatti rakastaa lämpöä ja aurinkoa. Vaatii hyvin lannoitetun,
fosforipitoisen ja multavan kasvupaikan. Liika typpi huonontaa makua ja lisää alttiutta kasvitaudeille. Tasainen kastelu ja ruohokate hyväksi. Sivuversot eli varkaat poistetaan runkotomaateista. Myös tiheistä pensastomaateista kannattaa harventaa sivuversoja. Latvotaan loppukesällä, jotta voima jää hedelmien kehittymiseen.
Tuoreena, voidaan myös pakastaa tai valmistaa esim. ketsuppia. Raa’at, väriltään jo vaalenneet tomaatit voi kypsyttää sisällä tai säilöä etikkaliemeen. Tomaatin vihreät osat, kuten tummanvihreät hedelmät, lehdet ja varret, ovat myrkyllisiä.
Erikoisen värinen tummanroosa kirsikkatomaatti. Ohutkuorisen, makean hedelmän malto on vihertävä. Satoisa ja viljelyvarma runkotomaatti, soveltuu kasvihuoneeseen, lasitetulle parvekkeelle tai lämpimälle seinustalle.
Rotevakasvuinen, isoja terttuja tekevä punainen kirsikkatomaatti, jolla aromikas maku. Kasvihuoneessa tai suojaisella, aurinkoisella seinustalla sateensuojassa kasvatettavaksi. Kannattaa kokeilla!
Biodynaaminen siemen
Keltainen, erittäin makea cocktail-tomaatti, jolla on hauskan päärynänmuotoiset hedelmät. Annalassa kokeiltu ja hyväksi havaittu. Suosittelemme!
Biodynaaminen siemen
Erittäin aikainen, punainen, hyvän makuinen kirsikkatomaatti. Jalostettu erityisesti amppelikasvatukseen, riippuva kasvutapa. Runsassatoinen, yksilö voi tuottaa jopa yli kaksi kiloa satoa. Toivottu!
Terve ja hillittykasvuinen kirsikkatomaatti, jolla kirkkaanpunaiset, makeat, hiukan ovaalin muotoiset noin 20 g painavat hedelmät. Soveltuu avomaallekin. Runkotomaatti, joka ei kuitenkaan kasva tavattoman suureksi.
Biodynaaminen siemen
Monen suosikkikirsikkatomaatti. Kasvutapa vähän ’villi’, siksi tukeminen tärkeää. Viljely kuitenkin kannattaa, koska 10-15 g painavat oranssinpunaiset tomaatit ovat supermakeita. Viljellään joko kasvihuoneessa tai lämpimällä seinustalla. Antaa satoa myöhään syksyyn.
Tällaista kirsikkatomaattia et ole varmasti ennen nähnyt. Nimensä mukaisesti se tuottaa satoja ja jopa tuhansia makeita ja mehukkaita suupaloiksi sopia pikkutomaatteja. Soveltuu amppelikasvatukseen ja ruukkuviljelyyn. Pitkä sadonkorjuuaika.
Varasto loppu
Tumman kirsikanpunaiset hedelmät muuttuvat kypsyessään upean suklaanruskeiksi. Hedelmät ovat aromikkaita ja makeita, Ø n. 2,5 cm. Harrasteviljelijöiden suosima runkotomaatti, jonka hedelmät eivät halkeile herkästi.
Kulttuurikasvi, biodynaaminen siemen
Varasto loppu
Yksi maukkaimmista ja makeimmista kirsikkatomaateista. Kasvuaika n. 68vrk. Pienet, kirkkaanpunaiset tomaatit tertuissa. Paino n. 20-25g/kpl. Kasvutapa rehevä. Kookas, tuettava reilusti. Kasvihuoneeseen tai lämpimälle seinustalle. Huom, siemenet pieniä!