Vesimeloni

Vattenmelon

Citrullus lanatus

Vesimeloni eli arbuusi on tropiikista kotoisin oleva runsaasti lämpöä vaativa kasvihuoneen tai katetun par-vekkeen kasvi. Kuuluu eri sukuun (Citrullus) kuin meloni (Cucumis). Ei ole varmaa tietoa sen alkuperästä. Tiedetään, että Etelä-Afrikassa busmannit ovat keränneet kautta aikojen luonnosta vesimeloneja ravinnokseen. Egyptistä, Niilin laaksosta, on tehty 2000 e.Kr. arkeologisia siemenlöytöjä.

Kasvihuoneeseen tai katetulle parvekkeelle. Kylvö helmi-maaliskuussa 10cm ruukkuun; yksi siemen/ruukku. Itää nopeasti, 4-8vrk:ssa 21-30 asteessa. Lisävalo tarpeen. kasvualustan ja ilman lämpötilan tulee olla ainakin 20 astetta. Karaisu on tärkeä ennen varsi- naiselle kasvupaikalle istutusta. Kukkii 2-3 kk kylvöstä. Taimia ei leikata. Vaatii voimakkaan maan ja runsaan kastelun, pH 6-7. Taimiväli 90cm. Parvekkeella viljeltäessä reiällisen ruukun on oltava vähintään ämpärin kokoinen. Käyttö: Hedelmäliha syödään sellaisenaan. Jauhetuista siemenistä tehdään Nigeriassa keittoa.

Valitse näistä:


’SUGAR BABY’ 1051

’Sugar Baby’ tuli markkinoille 1959. Siitä lähtien se on ollut eniten viljelty aikainen vesimelonilajike. Kasvuaika n. 76 vrk. Kiipeilevä, mutta pienikasvuinen. Pyöreät, tummanvihreät hedelmät kasvavat n. 2,5-kiloisiksi. Makea malto punainen. Siemenet tummanruskeita.

Luomusiemen

2,90

Annos noin 8 siementä
’crimson sweet’ 1073

Israelilainen lajike. Kasvuaika noin 90 vrk. Pallomainen, vahapeitteinen hedelmä. Kuori vihreä, jossa tummempia juovia. Kasvaa 5-6 kiloiseksi. Malto punainen ja mehukas. Rento, haarautuva varsi. Harmahtavan vihreät, syväloviset lehdet. Hyönteispölytteinen.

 

 

2,90

Annos noin 8 siementä