RUOKAPAPRIKA

Sötpaprika

Capsicum annuum var grossum

Paprikat, perunan ja tomaatin sukulaiset, ovat todennäköisesti kotoisin Keski-Amerikasta, Bolivian ja/tai Perun alueilta. Siellä niitä on viljelty jo tuhansia vuosia. Kulkeutuivat Eurooppaan monen muun kasvin ohella Kolumbuksen kyydissä. Vihannespaprika sisältää beetakaroteenia (punaiset) sekä runsaasti C-vitamiinia. Kylvöstä korjuuseen kestää n. 130-160vrk.

Esikasvatus aloitetaan helmi-maaliskuussa. Itämislämpö 22-24°C, itämisaika 10- 18vrk. Minimilämpötila itämiselle 11 astetta ja kasvulle 14 astetta. Pikkutaimet koulitaan ja karaistaan. Kasvupaikka lämmin seinusta tai kasvihuone. Kasvaa ruukussa myös valoisalla ikkunalla. Taimiväli 30-50cm. Multava maa. Ei vaadi niin voimakasta lannoitusta kuin tomaatti. Lämpö kasvukauden aikana ei saa nousta yli 30°C, koska silloin kukat putoavat herkästi. Hedelmöitykselle ihanteellisen lämpötila on 18- 22 astetta. Pitkään jatkuva viileys vahingoittaa juuristoa ja johtaa kasvun pysähtymiseen. Kasvun aikana tarvitsee runsaasti valoa ja kosteutta. Samoja tauteja ja tuholaisia kuin tomaatilla. Harmaahome lienee hankalin. Säännöllinen suihkutus torjuu kirvoja ja mustalahoa. Itsepölytteinen! Hyvissä olosuhteissa monivuotinen.

Valitse näistä:


pensaspaprika ’Lila Luzi’  1157

Koristeellinen, pienihedelmäinen chili, jolla tummat, miltei purppuraiset lehdet. Hedelmät muuttuvat kypsyessään violetista keltaisen ja oranssin kautta punaiseen. Kompakti ja tuuheakasvustoinen, sopii ruukkuistutuksiin. Tulinen.

Biodynaaminen

 

2,50

Annos noin 10 siementä

Varasto loppu

Paprika ’SWEET SUNSHINE F1’ 1107

Amppelikasvatukseen  tai  ruukkuviljelyyn.  Yksi  taimi tuottaa 200-300 pientä, makeaa, kapean pitkulaista, oranssinkeltaista hedelmää. Koristeellinen kasvi!

 

4,20

Annos noin 6 siementä
Suippopaprika ’Sweet Dreams’ 1227

Suippopaprika, jonka suippeneva hedelmä on noin 15 cm pitkä ja 3 cm leveä harteilta. Hedelmä muuttuu kypsyessään keltaisesta kirkkaan punaiseksi. Miedon makuinen.

Biodynaaminen siemen

2,50

Annos noin 10 siementä
Suippopaprika ’Corno Giallo’ 1228

Maukas, paksumaltoinen ja satoisa suippopaprika, jonka mehevät ja napakat hedelmät kasvavat noin 17–20 cm pitkiksi ja ovat kypsyttyään kirkkaan keltaisia.

Biodynaaminen

2,50

Annos noin 10 siementä
Suippopaprika ’Ferenc Tender’   1229

Hienon makuinen, kompakti suippopaprika, joka muuttuu kypsyessään haalean keltaisesta upean kirkkaan punaiseksi.

Luomusiemen

 

2,70

Annos noin 10 siementä
Paprika ’PUSZTAGOLD’ 1044

Keskiaikainen ja satoisa. Hedelmät suuria, kirkkaankeltaisia, paksuseinämäisiä, päästä tylppiä. Maku mieto, mutta aromaattinen. Voidaan käyttää kypsymättömänäkin! Sopii hyvin täytettäväksi!

Biodynaaminen siemen

2,70

Annos noin 10 siementä
Paprika ’NEW ACE F1’ 1924

Yksi aikaisimmista ja kestävimmistä lajikkeista. Kasvuaika taimivaiheesta n. 50 vrk. Pienikokoinen, hedelmä (60-70 g) muuttuu tummanvihreästä syvänpunaiseksi. Viljelyvarma. Sopii hyvin ikkunalautaviljelyyn sekä lämpimään kasvupaikkaan ulos.

 

2,50

Annos noin 15 siementä
Paprika ’MAVRAS F1’ 1001

Mielenkiintoisen  värinen: muuttuu  kypsyessään tummanpunaisesta kiiltävän tummanvioletiksi. Hedelmä 3-4-lokeroinen, paksuseinäinen ja painava. Kasvutapa rehevä. Nopeakasvuinen ja runsassatoinen. Silmänruokaa salaattikulhossa.

4,20

Annos noin 10 siementä

Varasto loppu

Kirsikkapaprika  ’Yellow Tomato’ 1160

Capsicum annuum   Cerasiforme-Ryhmä  

Korkeus n. 40 cm. Ruukkuviljelyyn hienosti soveltuva erittäin koristeellinen kirsikkapaprika, jolla on pyöreät, kirkkaan keltaiset hedelmät. Hedelmien Ø noin 4 cm.

capsicum annuum cerasiforme

3,20

Annos noin 6 siementä

Varasto loppu

Paprika ’ARIANE’ F1 1002

Nykyaikainen, hyväksi koettu hollantilainen viljelyvarma ja tukevakasvuinen lajike. Kasvuaika n. 57 vrk. Malto paksu, mehukas ja makea. Kypsyessään muuttuu vihreästä loistavan oranssiksi.

 

4,20

Annos noin 10 siementä